DS-certificering

Som den første danske virksomhed er Combo Solutions blevet certificeret af Dansk Standard efter en helt ny metode inden for projektstyring.

Den såkaldte IRP-metode fokuserer på optimering af virksomhedens projektstyring frem for den enkelte medarbejders kompetencer. Endnu en nyskabelse ved metoden er, at den ikke kun fokuserer på selve projektet, men på de fire processer: analyse, salg, drift /support og egenudvikling, der hver især betragtes som selvstændige projekter i det samlede projektforløb.

For Combo Solutions har certificeringen nærmest betydet en reinkarnation, der har medvirket til en betydeligt forbedret kundetilfredshed, ligesom virksomheden er blevet i stand til at påtage sig væsentlig større opgaver end tidligere.

“Når vi kigger i bakspejlet, så er IT-branchen altid blevet skældt ud for dårlig projektstyring. Og hvis vi selv skal gribe i egen barm, så må vi jo nok erkende, at der er noget om snakken,” siger adm. direktør i Combo Solutions, Frands Sharpe.

“Den virkelige erkendelse af, at vi var nødt til at gøre noget drastisk, kom i forbindelse med et kundearrangement tilbage i 2002, hvor det virkelig gik op for os, hvor verdensfjerne vi somme tider bliver oplevet af vores kunder,” siger Frands Sharpe videre.

“Vi blev efterfølgende opmærksomme på IRP-metoden, som vi fandt interessant fordi der både er tale om en metodik og en proces, der fokuserer på projektstyring som en virksomhedskompetence.” “Vi begyndte allerede fra dag ét at implementere den nye projektstyringsmetode i forhold til vores kunder sideløbende med at vi selv gennemgik et uddannelsesforløb. Og det viste sig hurtigt at være rigtig interessant.”

“Eksempelvis har vi oplevet, at vi sammen med kunden er nået frem til en langt større klarhed omkring og afstemning af gensidige forventninger inden vi går i gang med et projekt. Samtidig har vi oplevet et markant løft i kundetilfredsheden, når det gælder gennemførte projekter. Og sidst, men ikke mindst, har metoden medvirket til, at vi har fået en helt ny type kunder og opgaver, som vi ikke ville have været i stand til at løfte før,” siger Frands Sharpe.